CruiseCanary.com online!

Hij is twee maanden in ontwikkeling geweest, maar nu dan toch eindelijk rijp (genoeg) voor publicatie: deze website!

Het is al wat jaren geleden dat ik een website gemaakt heb, maar gelukkig staat de techniek niet stil en wordt het steeds makkelijker om in korte tijd iets moois neer te zetten. ‘Vroeger’ maakte ik alles met Joomla, zoals mijn laatste eigen website: IkZieZeGliefen.nl, met reisblogs en een enorme fotocollectie van mijn eerste pakweg 8 Egyptereizen. Die website houd ik al geruime tijd niet meer bij, omdat de Joomlaversie zo ver achterloopt dat het een behoorlijke klus zou worden om up to date te brengen. Daarnaast stond de belangstelling voor de website niet in verhouding tot de tijd en energie die ik er in stak.

Nu, anno 2016, kun je met WordPress (mogelijk inmiddels ook met Joomla, maar dat heb ik niet onderzocht) met een paar klikken al een hele aardige website neerzetten. WordPress is een zeer goed doordacht en uiterst gebruiksvriendelijk platform met een enorme achterban en daardoor onnoemelijk veel uitbreidingsmogelijkheden. Het is zo flexibel en robuust, dat ik tot op heden nog niet één keer in de PHP of CSS bestandjes zelf heb moeten grasduinen om zaken te corrigeren of naar mijn hand te zetten. Met Joomla (vroeger, in elk geval), was dat wel anders!

Niet onbelangrijk is, is dat al dit moois (bijna) niets hoeft te kosten! Tot dusver ben ik alleen geld kwijt aan hosting en de domeinnamen, meer niet. Een en ander hangt uiteraard wel sterk van je behoeftes en eisen af. Zo wil ik CruiseCanary.com ook beschikbaar maken in het Engels, maar ben er nog niet uit hoe ik dit het goedkoopst en gemakkelijkst kan realiseren. Er is een – naar verluid – uitstekende plugin voor beschikbaar, maar die is niet gratis.

Om de website wat beter bereikbaar te maken, heb ik er voor gekozen om zowel CruiseCanary.com, CruiseCanary.nl als CruiseCanary.eu te registreren en te laten verwijzen naar dezelfde website.

Hoewel ik al het nodige aan achtergrondinformatie gepubliseerd heb op de website, zoals over gezondheid en veiligheid, wil ik hier in de loop van de tijd nog veel meer aan toevoegen. Hiervan zal ik melding doen in het blog, zodat u niet iedere keer zelf hoeft te kijken of ik al iets veranderd heb.

Er zijn verschillende manieren om op de hoogte te blijven van mijn reis. Zo kunt u zich aan de rechterkant inschrijven voor de nieuwsbrief die verstuurd wordt zodra ik een blogartikel publiceer, vind u onderin elke pagina links voor de RSS feeds, kunt u mij volgen via mijn Facebookpagina en ben ik ook op Instagram en Youtube te vinden. De linkjes naar deze sociale mediakanelen vind u ook helemaal bovenin elke pagina.

Ik vind het geweldig om te horen wat u vind van mijn blogartikelen, foto’s, de website, de reis, etc.! Daarom nodig ik u uit om gebruik te maken van de mogelijkheid om te reageren op mijn blogartikel, direct contact met mij op te nemen en/of te reageren op mijn berichtjes op de sociale mediakanalen. 🙂

Tot slot wil ik u nog even wijzen op de copyrightinformatie en u veel leesplezier op deze website toewensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.