Zaterdag 20 februari 2016: opnieuw terug van de garage

CruiseCanary is eindelijk weer thuis! Na op de kop af 2 maanden in de garage te hebben gestaan voor enkele mooie en vooral nuttige upgrades, staat hij nu weer voor deur te pronken.

De extra brandstoftank van 85 liter geeft me bij elkaar ongeveer 160 liter dieselcapaciteit. Wat mij betreft een noodzakelijke aanvulling! De nieuwe tank heeft een eigen vulopening en de inhoud wordt middels een elektrisch pompje, bediend met een schakelaar op het dashboard, overgepompt naar de hoofdtank. Er is nog wat finetuning nodig, want de eigenlijke tankdop (met slotje) is in nabestelling, de schakelaar op het dashboard heb ik liever iets anders, om te voorkomen dat ik hem per ongeluk aan zet, en bij het afhalen bleek er een brandstofleiding niet goed aangesloten te zijn, waardoor de diesel er op een gegeven moment als bij een ouderwets treintoilet uit kletterde. Dat laatste is gelukkig ter plekke hersteld.

[wppa type=”photo” photo=”686″]Any comment[/wppa]

Ik heb de auto op 21 december afgeleverd bij de garage. Vandaag heb ik hem weer terug. het heeft even geduurd dus! Veel langer dan mij lief was. De mannen bij CruiserLand hebben het dan ook erg druk en Aad (de eigenaar) laat zelfs een zware griep hem er niet van weerhouden ook in de avonduren en in het weekend door te werken.

Behalve de extra brandstoftank is er een snorkel geplaatst en zijn de diff-breathers (enkele belangrijke ventielen) aanzienlijk verhoogd, zodat ik nu een stuk geruster door het water rijd. Zie ook dit blogartikel van mijn eerste waterdoorwading.

[wppa type=”photo” photo=”683″]Any comment[/wppa]

[wppa type=”photo” photo=”684″]Any comment[/wppa]

Het afhalen ging helaas niet bepaald van een leien dakje. Zo bleek dus al gauw eerder genoemde brandstofleiding te lekken, bleek de stuurpomp flink te lekken en later zelfs kapot. Die is ter plekke vervangen. Tijdens deze reparatie ontstond er kortsluiting, waardoor er een gat in een metalen brandstofleiding smolt. Gelukkig gaat daar diesel doorheen en geen benzine! Anders had er gemakkelijk brand kunnen ontstaan.

[wppa type=”photo” photo=”679″]Any comment[/wppa]

[wppa type=”photo” photo=”681″]Any comment[/wppa]

Nadat de metalen brandstofleiding vervangen is, bleek er een knipperlicht kapot te zijn. Die was ook snel vervangen, hoewel – zo bleek achteraf – door een 12V lampje, terwijl ik een 24V auto heb. Dat lampje heb ik bij thuiskomst dus opnieuw moeten vervangen.

Het mooie van deze ad hoc reparaties was voor mij dat ik er veel van kon leren. Zo weet ik nu bijvoorbeeld de stuurpomp te vinden, heb ik kennis gemaakt met het handmatige brandstofpompje onder de motorkap en weet ik waar ik op moet letten bij het vullen van de stuurpomp.

Tijdens het wachten heb ik tevens kennis gemaakt met een uiterst vriendelijke Tsjechische man die aan zijn eigen auto werkte, maar ons bij alle ad hoc reparaties bijstond. Hij heeft van zijn laatste spaargeld in Nederland een Landcruiser gekocht waarmee hij in Tsjechië en omringende landen lekker wil gaan rondreizen in vakanties. Hij sprak voorbeeldig Engels, maar heeft dan ook 3 master degrees op zijn naam staan, uit Engeland, Duitsland en Frankrijk. Niettemin was hij zwaar onder de indruk toen ik hem vertelde dat ik een systeembeheerder ben! Van IT begreep hij helemaal niets, zo zei hij. Natuurlijk hebben we ook elkaars auto en reisplannen uitvoerig besproken.

Nadat alle reparaties klaar waren zijn de mannen eerst gaan lunchen (het liep al tegen 15:00), zodat we naderhand aan plasjes onder de auto konden zien of er nog lekkages waren. Die bleken er gelukkig niet te zijn, dus nam ik afscheid en ben naar huis gereden.

Nu kan ik weer verder aan mijn interieur-verbouwing! 🙂

[wppa type=”content” album=”27″]Any comment[/wppa]

2 gedachtes aan “Zaterdag 20 februari 2016: opnieuw terug van de garage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.