Hoe bereid je zoiets in vredesnaam voor?

Die vraag is mij tot op heden nog niet als zodanig gesteld. Toch wil ik er iets over vertellen.

Speciale vermelding dient gemaakt te worden voor het reislustige duo Taco en Brenda die een vergelijkbare reis maakten in 2008-2009. Bij volslagen toeval belandde ik op een goede dag in januari 2015 op hun website www.droomreisafrika.nl, waar ik direct verslaafd raakte aan hun avonturen en geïnspireerd werd om NU concrete stappen te zetten tot het maken van mijn eigen Droomreis Afrika. Dankzij hun uitgebreide verslagen, foto’s en beschrijvingen van hun voorbereidingen is mijn voorbereiding een stuk gemakkelijker gemaakt.

Via Taco’s en Brenda’s website kwam ik tevens op www.2xperience.nl, de website van het zo mogelijk nóg reislustigere koppel Markus en Belinda. Zij zijn zelfs op moment van dit schrijven opnieuw op avontuur door zuidelijk Afrika. Hun website herbergt een ware schat aan waardevolle informatie over alles wat een ‘overlander’ moet weten.

Ook www.slippersopreis.nl van Emiel en Saskia heb ik erg veel nuttige informatie en inspiratie kunnen vinden.

Tot slot wil ik nog www.drive4africa.com noemen, de website van Niels en Gemma. Ook zij geven waardevolle tips en informatie die mij straks uitermate goed van pas zullen komen.

Er zijn nog veel meer websites en mensen te noemen en die lijst zal de komende jaren alleen maar groter worden. Die kunt u terugvinden door in het menu op ‘Links‘ te klikken.

Persoonlijk heb ik veel baat gehad van een zogenaamde mindmap: een methode om gedachtes, feitjes, links en ideeën in kaart te brengen. Er zijn verschillende websites die – al dan niet gratis – de mogelijkheid bieden om mindmaps te maken. Het helpt enorm om orde in de chaos te maken en voorkomt dat je overal losse notities maakt en vervolgens kwijtraakt.

Ook Evernote heb ik erg veel gebruikt. Deze tool stelt je in staat om foto’s, lijstjes, notities en nog veel meer bij te houden en die moeiteloos te synchroniseren tussen bijvoorbeeld telefoon en computer. (NOOT: ik heb geen enkele associatie met Evernote en geen enkel belang in dit bedrijf.)

De belangrijkste praktische zaken die ik dien voor te bereiden heb ik onder het menu ‘Voorbereiding‘ opgenomen.

[wppa type=”slide” album=”24″]Any comment[/wppa]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.