Dinsdag 15 september: weerzien

Ondanks de frequente stroom auto’s en vrachtwagens die vlak langs mee heen rijd slaap ik als een roosje. Misschien komt het omdat ieder passerend voertuig de auto doet schudden, wat me direct weer in slaap wiegt…

Hoe dan ook: ik word uitgerust rond 7:00 uur wakker. Ik neem niet de moeite om me op te frissen of te ontbijten en haal alleen de gordijntjes weg voordat ik wegrijd. Een uur rijden later zet ik mijn auto langs een zijweg langs de kant en voer daar alsnog in alle rust de ochtendrituelen uit. Ondanks dat ik al sinds vrijdag niet gedoucht heb, voel ik me er niet minder onder. Ik word dan ook nauwelijks vuil op de weg. Niettemin zou een douche best lekker zijn inmiddels!

 

De rest van de ochtend verloopt vooral nat. Het regent bijna aan één stuk door. En opschieten doe ik ook niet echt, totdat ik bij Chateaureux dan toch eindelijk een stuk snelweg kan pakken. In een spreekwoordelijke vloek en een zucht rijd ik Limoges voorbij en ben halverwege naar Brive la Gaillarde als ik bij een grote rustplaats langs de snelweg de auto en mezelf bijtank.

Tevens voer ik eindelijk mijn eindbestemming van dit tripje in en sms mijn zus mijn verwachte aankomsttijd.

De rest van de rit verloopt weinig enerverend, afgezien van enkele weggetjes die zo smal zijn dat ik me afvraag wat er zal gebeuren als ik hier een tegenligger tegen kom. Ach, die gaan wel op zij toch? En zo niet, dan zal ik er in elk geval weinig van voelen in mijn kanariegele tank.

 

Stipt op tijd rijd ik de weg op die naar het huis loopt, waar ik al word opgewacht door Patricia en de honden. Het einde van een lange en vermoeiende, maar tevens leerzame en prettige rit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.